Billerbeck paplan - pehely, toll, gyapjú, bambusz, vagy len töltettel

Jelenlegi hely

Téli paplanok

Igazi ritkaság, hogy egy ember a 15 fokos szobában aludjon állig betakarózva egy pihe-puha paplannal, ugyanakkor hihetetlenül kedvező élettani hatásai vannak.

Jó kérdés, hogy a reggeli felkelés nehézségeinek tudható-e be, vagy annak, hogy nem ismerjük igazán a paplanokban rejlő lehetőségeket, egy biztos, kevesen merik bevállalni ezt az életformát. Pedig érdemes! Ráadásul még a legdrágább paplanok ára is - (na jó, van a kínálatunkban egy 800 000 Ft-os darab, azé talán nem) - hamar megtérül a fűtési- és gyógyszerköltségek lecsökkenésével.

Hogyan válassz téli paplant?

Paplanválasztás során az alábbi kérdéseket érdemes feltenned magadnak:

 • Nyitott ablaknál alszol, vagy zártnál? Hány fokra fűtöd éjszakára a szobát?
 • Mennyire vagy fázós?
 • Mennyire vagy izzadós?
 • Van-e valamilyen allergiád?
 • Mennyit vagy hajlandó költeni paplanra?

 

Hőmérséklet

Ha a lakás hőmérséklete viszonylag állandó, akkor egy átmeneti, más néven őszi / tavaszi paplan elegendő lehet. Ha szeretsz hűvös szobában aludni télen - ami egyébként kifejezetten egészséges - akkor ajánlott téli paplant beszerezned. A másik lehetőség, hogy egy 4 évszakos paplant veszel, ami egy nyári és egy átmeneti paplanból áll, amelyekből összepatentolhatsz egy télit.

 

Téli paplan töltőanyagok

A töltőanyagok 3 nagy csoportba sorolhatóak:

 • Pehely
 • Természetes szál töltet
 • Funkcionális szál töltet

 

Pehely

A dunnalúd-, liba-, vagy kacsatollal töltött téli paplanok különlegesen puhák és lehelet könnyűek. Kiemelkedő a melegtartó és magas a nedvvességfelszívó tulajdonságuk. 60 fokon moshatóak (de nem otthoni mosógépben!), napra viszont nem érdemes tenni őket, mert megkeményedhetnek és megtörhetnek a tollak. Hátrányuk, hogy a jó minőségű pehelypaplanoknak viszonylag magas az ára.

 

Természetes szál töltet

Ide tartozik a gyapjú, a pamut és a mostanában igen népszerű len és bambusz.

Gyapjú: jellemző rá a különösen jó hőmérséklet-kiegyenlítő hatás és nedvesség-áteresztő képesség. Ezeknek köszönhetően a használója biztosan szárazon ébred még a egy izzasztó téli rémálom után is, ráadásul az öntisztuló képessége is kiváló.

Pamut: az egyik legnépszerűbb ruha-textil, kedvező tulajdonságai viszont töltőanyagként is ugyanúgy érvényesülnek. Antiallergén, bőrbarát, jó nedvszívó és rugalmas.

Len: képes a saját súlya egyharmadával megegyező mennyiségű folyadék felszívására és elvezetésére. Kiváló hőszigetelő, aminek köszönhetően télen fűt, nyáron hűt. Antibakteriális tulajdonságú.

Bambusz: a poratka allergiától szenvedőknek ideális választás. Véd továbbá a gombák megtelepedése ellen. Üreges struktúrájának köszönhetően kiváló légáteresztő tulajdonságú.

 

Funkcionális szál töltet

Ezek a legmodernebb technológiával gyártott töltetek a fogyasztói igények legmagasabb fokú kielégítésére lettek kifejlesztve.

Előnyei:

 • Antiallergén
 • 60°C-on mosható, vagy egyes esetekben 95°C-on kifőzhető
 • Magas nedvszívó képességgel rendelkezik
Shopping cart is empty

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

* szükséges mező

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK

please do NOT follow this link