• 2017.07.13.
  • Dorina

Ki vagy?

  • Egy anya, aki most készíti fel a gyermekét élete talán legszebb napjára?

  • Egy menyasszony, vagy egy vőlegény, aki ötleteket gyűjt a nászajándék listájára?

  • Egy rokon, vagy barát, aki igazán törődik a szeretteivel és a hasznavehetetlen tucat-ajándékok helyett valami olyat akar ajándékozni, ami a friss házasokat elkíséri a következő 50 évben?

Ide kattintottál, úgyhogy úgy sejtem, hogy valamelyik a három közül. Jó hírem van, itt biztosan fogsz találni olyan esküvői ajándék ötleteket, amik tetszenek!

Ajándék típusok

Négy különböző irányról fogok írni. Ha nincs időd végigolvasni az egész cikket, akkor csak kattints az általad választott alcímre! Ezek sorban:

1. Élmény

2. Új otthon “kezdőcsomagok”

3. Pénz elegánsan

4. Kreatív nászajándék ötletek

Élmény ajándékba

fessneki

Mit gondolsz, a fiatal pár mit szeret jobban, a közös programokat, vagy a birtokolható tárgyakat?

Ha az élményeket, akkor vegyél nekik egy közös programra beváltható ajándékutalványt ás garantálom, hogy a te ajándékodnak fognak legjobban örülni!

A közös főzéstől kezdve, a siklóernyőzésen át a wellness hétvégéig rendkívül széles a kínálat. Sőt, a legjobb az egészben, hogy ha akarod csak egy kategóriát választasz ki te (például: “adrenalin”) és a későbbiekben a kártya birtokosa kiválaszthatja a neki tetsző konkrét programot.

(Élményeket többek között a feldobox honlapján tudsz keresni.)

Új otthon “kezdőcsomagok”

Nem minden esetben az egyedi ötlet a legjobb. Különösen nem akkor, amikor valaki még csak pár hete költözött el otthonról és szinte üres a lakás.

Persze, gyönyörűek a kézzel hímzett terítők, a barkácsolt képkeretek, meg a saját készítésű vázák, de ha a fiatal párnak 30 képkerete van, de egyetlen wokban próbálnak megfőzni mindent a sült hústól a pörköltig, ráadásul apától kell kölcsönkérni a fúrót akárhányszor fel akarnak akasztani valamit a falra (például azt a 30 darab képkeretet), akkor bizony érdemes fontolóra venni, hogy mégiscsak a funkciót kezeljük prioritásként.

Néhány ilyen “kezdőcsomagot” össze is gyűjtöttem nektek.

 

Barkácskészlet

barkács készlet

Grillsütő

grill

Edények

edények

Ágynemű

Ahogy az oldal nevéből is láthatjátok, ez itt egy ágynemű bolt. Úgyhogy ez most itt a “reklám helye”.

A saját használat után a legnépszerűbb felhasználási célja az ágyneműinknek a nászajándék. Több ágyneműt adunk el esküvőre készülő rokonoknak, mint Karácsonykor! Képzelhetitek…

Szerintem nem kell magyaráznom, hogy miért…

Abban viszont szívesen segítek, hogyan érdemes választani. Érdemes figyelembe venni az alábbiakat:

Milyen minőséget válassz?

Otthonra talán igyekszel a legkedvezőbb árú termékeket választani, de ez egy nászajándék. Ráadásul egy luxus ágynemű szinte tökéletes állapotban végigkísérheti a házasulandókat akár életük végéig is. Hogy egy esküvői hasonlattal éljek, “míg a halál el nem választ”.

Ha a legjobb minőségű ágyneműinkre vagy kíváncsi, akkor a Bauer ágyneműk között nézz szét!

pamut szatén ágyneműhuzat

Hogyan válaszd ki a megfelelő stílust?

Majdnem biztos vagyok benne, hogy a fiatalok egyike nő, a másikuk pedig férfi. Ezért azt tanácsolom, hogy inkább a semleges színek közül válassz. Ilyen például a Bauer Calibri világoskék ágyneműhuzata, vagy a hófehér Simon Yeni ágyneműhuzat. Ha a fiatalok imádják az egzotikus holmikat, akkor pedig a lenyűgöző, elefántos Bauer Mumbai az ideális választás. Egy ilyen nászajándékra aztán biztosan senki nem fogja azt mondani, hogy nem egyedi!

egyedi pamut szatén ágyneműhuzat

Kinek lesz az ágynemű?

Sok esküvőn a menyasszony hasában már a családdal ünnepel a baba is, vagy a gyerekvállalás akár már meg is előzte az esküvőt. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy a fiataloknak nincs-e nagyobb szüksége egy babaágynemű garnitúrára.

A képen látható huzat és még 14 hasonló stílusú babaágynemű augusztustól rendelhető lesz az oldalon.

babaágynemű

Pénz

Szokás pénzt adni a fiataloknak nászajándékba. Ez nem a legkreatívabb ajándékozási forma, ugyanakkor rendkívül költséges egy “új élet” megkezdése, ezért mindenképpen van helye a listán.

Ugyanakkor pénzt ajándékozni is lehet kreatívan! Nézd:

pénz-csokor

 

pénz

Kreatív nászajándék ötletek

Legyűjtöttem nektek pár szuper ötletet a Pinterestről. Ügyes kézzel és némi szabadidővel rendelkező egyéneknek mindenképpen ajánlom az elkészítésüket akár ajándékba, akár a saját otthonuk díszítésére! Úgyhogy ha nem riadsz meg attól, hogy összepiszkítsd a kezedet, akkor irány a hobbibolt!

Fa rekesz bútorok

kreatív esküvői ajándék

Állatfigurás faliképek

egyedi ajándék ötlet

További hasonló ötleteket itt találsz: http://diyideashub.com/best-diy-ideas-to-make-your-wall-look-stylish

Vázák

kreatív nászajándék ötlet

http://www.thesitsgirls.com/diy/painted-glass-bottle-vases

kreatív ötletek

Összefoglaló

Nászajándék ötletek esetén mindig a szükség és az egyediség a két legfontosabb, többnyire egymást kizáró szempont. Ideáig könnyű.

De mi legyen az ajándék konkrétan?

Négy fő irányt mutattam be. Ezek az élmény utalványok, az új otthon “kezdőcsomagok”, a pénz (de elegánsan!) és a kézzel készített ajándéktárgyak voltak.

Remélem tudtam segíteni!

Ui.: Sok boldogságot az ifjú párnak! :)

 

Szerző: Alberti Dorina