• 2017.04.19.
  • lilla

Miért is fontosak annyira a lepedők?

Életünk egyharmad részét, akár több évtizedet töltünk alvással. Ebben az időben testünk és szellemünk egyaránt felfrissül. Az egész napos rohanás fáradalmait ki lehet pihenni, a napközben összekuszálódott gondolatok a helyükre kerülnek. Nem lehet azonban közömbös számunkra, hogy milyen miliőben történik mindez. Az éjszakai pihenés megteremtéséhez számtalan körülménynek kell tökéletesen passzolnia. Nem csupán az ágyneműhuzat, de a lepedők minősége is döntően befolyásolja. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a bőrünkkel közvetlenül érintkező anyagok, így a lepedők is, természetesek legyenek. Biztosítsák a tökéletes szellőzést, képesek legyenek elvezetni az éjszaka keletkező nedvességet. Hagyják bőrünket szabadon „lélegezni”, ne irritálják feleslegesen.

A lepedők kiemelkedően fontos szerepet töltenek be abban, hogy komfortos körülmények között hajthassuk álomra a fejünket. Minőségének éppen olyan jónak kell lennie, mint az ágynemű huzatának. Érdemes néhány jó minőségű alapdarabbal felszerelni magunkat, hiszen a valóban minőségi textíliák évek hosszú során keresztül szolgálhatják éjszakai kényelmünket, komfortos érzést teremthetnek.
A leggyakoribb és legérthetőbb elvárás a lepedőkkel kapcsolatban, hogy ne kelljen vasalni. Az ideje és energiája mindenkinek drága, szeretjük olyan dolgokkal tölteni, amelyek pozitívan hatnak ránk és feltöltenek. Nos, el kell ismernünk, hogy a vasalás nem ilyen tevékenység... Mindemellett azonban nagyon fontos, hogy a lepedő tökéletesen sima és puha legyen így biztosítva a megfelelő komfortérzetet. A legideálisabb megoldás tehát a gumis lepedő, amelyet nem szükséges vasalni, felhelyezés után mégis olyan sima, mintha vasalták volna. Azok számára, akik a nagyon finom, puha tapintású anyagokat szeretik, a pamut-jersey terméket ajánljuk, azok számára pedig, akik a jobb nedvszívó képességű lepedőket keresik, a pamut-frottír anyag a tökéletes választás. Nem mindegy azonban az sem, milyen vastag anyagból készült a termék és milyen a varrás minősége. Nincs dühítőbb, mint amikor azzal kell szembesülnünk, hogy a lepedő a csomagoláson feltüntetett mérettől eltérő, vékony, néhány mosás után kilyukad, a gumija elszakad, az anyag pedig villámgyorsan kifakul. A webáruházunkban kapható Mr Sandman lepedőket három év gyártói garanciával kínáljuk, és díjmentesen kicseréljük.

Hogyan válasszunk lepedőt? Először is tisztában kell lennünk azzal, milyen típusú anyag az, amelyen szívesen alszunk: jersey, vászon, szatén, frottír, flanel?
Mekkora lepedőre van szükségünk? Franciaágyon alszunk de két egyszemélyes matracon, vagy egy nagy matracunk van? Két külön matrac esetén kényelmesebb az alvás, ha két lepedőt használunk, más esetben nagyon figyeljünk arra, hogy megfelelő méretű terméket rendeljünk!
Milyen színű lepedőt válasszunk? Érdemes a az ágyneműhuzathoz illő darabot vásárolni. Szépen mutat, ha a lepedő színe az ágyneműhuzatban visszaköszön, így lesz tökéletes a harmónia.

A lepedőket mindig az ágyneműhuzattal együtt cseréljük, átlagos használat esetén minimum három hetente!

http://agynemuhuzat.hu/webaruhaz/lepedo