• 2018.02.28.
  • Dorina

Lilla, az Ágyneműhuzat.hu alapítója úgy döntött, hogy futásával rászorulókon fog segíteni. Cégen belül készítettünk vele egy “interjút”, mert hiszünk a céljaiban és azt szeretnénk, ha Te is így tennél. Kérlek szurkolj velünk Neki április 15-én!

Hogyan jött az ötlet, hogy a Habitat színeiben fuss?

Tavalyi ilyenkor ráálltam a mérlegre és meggyőződésem volt, hogy rossz, de sajnos hamar kiderült, nem az... Úgy döntöttem, életmódot váltok és a futás tűnt a legegyszerűbb választásnak, mert nem kell senkihez igazodnom, akkor megyek edzeni, amikor tudok, ráadásul a leghatékonyabb zsírégető sport. Muszáj volt persze célt is kitűzni ahhoz, hogy könnyebb legyen legyőzni a kísértéseket, amelyek sosem arra sarkallnak, hogy többet fuss... Fél év edzés után lefutottam a Wizzair félmaratont, most pedig a maratonra edzem. Idén arra gondoltam, saját magamon kívül másokon is szeretnék segíteni, így a Vivicitta félmaratonon a Habitat for Humanity színeiben indulok. Ez a szervezet olyan családokon segít, akiknek nincs hol lakniuk.

Hogy találtad a Habitatot?

A Facebookon jött szembe a hirdetés és mivel azon a versenyen pont indulni szerettem volna, úgy döntöttem, megpróbálom.

Mitől hitelesebbek ők, mint más alapítványok?

Mivel a rászorulók maguk is részt vesznek új otthonuk építésében, nemcsak az önmagukba és másokba vetett hitük tér vissza, hanem az önbecsülésüket is visszakapják és hiszem, hogy ez a segítség legoptimálisabb formája. Emellett kézzelfogható az eredmény és ellenőrizhető az egész folyamat.

Hogyan tudod őket támogatni?

Egyrészt létre kellett hoznom egy úgynevezett kampányoldalt, ahol gyűjtöm a hozzám hasonló értékrenddel rendelkező emberek adományait. Másrészt úgy gondolom, hogy csak akkor tudok példaként szolgálni, ha én is kiveszem a részemet az adakozásból is, a futáson túl persze. Ezért most a verseny napjáig minden vásárlás végösszegéből 500 Ft-ot elutalok az alapítványnak.

További részletekért nézd meg Lilla kampányoldalát itt: http://www.jougyekert.hu/hu/kampanyok/segits_velem.html#.Wpa7BOjOWUl , vagy a Habitat oldalát itt: https://www.habitat.hu/